• 13 juli 2024 04:41

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

In Memoriam collega Bart Van Reeth

mei 7, 2021

Op 6 mei 2021 heeft Bart Van Reeth, in de leeftijd van slechts 54 jaar, het leven los moeten laten. Bart, die op 1 april evenals zijn Maria, besmet raakte met het Coronavirus, werd op 6 april naar het ziekenhuis gebracht. Een viertal weken werd hij in coma gehouden, om zijn longen te laten bekomen van het hardnekkige virus. Maria herstelde snel en kon thuisblijven. Bart had niet alleen longklachten, maar ook behoorlijke andere klachten. Hij werd naar een ander ziekenhuis verplaatst om zo via andere apparatuur misschien een betere genezing te bewerkstelligen. Maar na enkele dagen daar te zijn, heeft hij het harde gevecht moeten opgeven. Zo triest, zeker voor Maria, die haar levensgezel weg heeft zien glijden en eigenlijk niet eens echt afscheid heeft kunnen nemen. Corona,….en nog zijn er mensen die er zelfs mee lachen en er niet in geloven. Nou geloof het maar!

Bart, een biljarter, schrijver en vooral levensgenieter, die zeker ook genoot van de werkzaamheden die hij deed. In 2007 werd bij Bart de biljartmicrobe ingeplant zoals hij zelf eerder zei. Met een lach erbij, dat als het misliep in de slopende wedstrijden, hij wel vreesde voor het feit dat zijn keu in twee stukken zou eindigen. Het zaterdagse biljartuitje veranderde al snel in intensieve deelname aan de competities van de KBBB en de ADL2000. In 2010 maakte hij toevallig kennis met biljartkrant De Biljart Ballen, dit doordat iemand uit de club de krant had meegebracht uit Nederland. Bart was hierdoor meteen gecharmeerd, in België was er niets van dit alles. Met meer dan twintig jaar op de teller als redacteur voor verschillende sociaal-maatschappelijke en politieke tijdschriften, wilde hij dan ook meteen zijn steentje bijdragen aan de hem zo geliefde sport. En zo volgde met succes al snel een editie Vlaanderen en werkte hij dit jaar al elf jaar voor deze krant. Bart was een geliefd persoon, die met zoveel spontaniteit in het blad schreef en hem dan ook nog voor een groot gedeelte ging bezorgen. Want dat was Bart, ook even persoonlijk het blad zelf weg brengen. Men zag hem dan ook graag komen. Als er dan in Nederland gebiljart gaat worden voor de Wensambulance is Bart ook daar aanwezig. Een warme persoonlijkheid, die ook aan zijn medemensen dacht. Samen met Maria genoot hij niet alleen in België, maar sinds enkele jaren ook in Nederland, waar ze een fijne plek gevonden hadden voor de rustigere uurtjes in hun drukke bestaan.

Wat een onwerkelijke situatie, 55 jaar, samen plannen maken voor als je ouder wordt. Samen elkaar aanvullen en elkaar graag zien!

Velen zullen Bart missen, zijn hartelijkheid, zijn enthousiasme en zijn interesse in de mensen. Maar zeker het team van de biljartkrant, Bart,…., zijn naam is inmiddels al veel vernoemd, maar zal veel vernoemd blijven worden bij alle medewerkers, want Bart was een mensenmens en zal zo immers voor altijd in leven blijven.

Met een groot DANK Bart voor alles wat jij voor dit blad hebt gedaan en vooral zoals we je als mens hebben mogen leren kennen.

Wij leven allen intens in het verdriet van Maria en familie mee en hopen dat ook zij de naam van Bart en de mooie herinneringen aan hem, blijven vernoemen. Want zo blijft hij bij ons!

Foto Dirk Acx