• 28 mei 2024 02:22

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

World Cup Veghel gaat niet door

aug 11, 2020

Nu de World Cup driebanden 2020 in Veghel vanwege de coronacrisis definitief niet doorgaat, hoopt de organisatie (stichting BEN) op twee andere internationale toernooien.

Dat zijn een 3CC Masters-toernooi (25-31 oktober) en de Continental Cup tussen Europa en Azië (18-20 december). Daarbij stelt Harry Mathijssen van stichting BEN  wel als voorwaarde dat  deze evenementen op tv worden uitgezonden. Samen met de Nederlandse biljartbond is hij daarover in gesprek met Ziggo Sport.

Voor het 3CC Masters-toernooi worden 16 spelers uitgenodigd, onder wie de beste acht Europeanen: Dick Jaspers, Torbjörn Blomdahl, Eddy Merckx, Daniël Sanchez, Marco Zanetti, Martin Horn, Jérémy Bury en Roland Forthomme. Daarnaast wil de organisatie zelf acht spelers een invitatie kunnen sturen, onder wie drie Nederlanders. Als speellocatie wordt onder meer gedacht aan het nieuwe biljartcentrum van Carl Verhoeven in Uden.

Het doorgaan van de Continental Cup is afhankelijk van de mogelijkheid om niet-Europeanen naar Nederland te laten komen.

Bron: Brabants Dagblad
Foto: Frans Pelders