• 13 juni 2024 09:49

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Van Esch Biljarts is gespecialiseerd in speciale modellen

mei 17, 2024

Van Esch Biljarts is ruim vijftig jaar geleden in Deurne gestart door Ties en Mariet van Esch. In 1994 werd Erwin Rutjens aangenomen. Hij nam het bedrijf in 2009 over. Zijn specialiteit: speciale modellen.

Erwin had mts-interieurbouw met goed gevolg afgelegd en ging op zoek naar een leuke baan. “Totdat ik een advertentie las, waarin Ties en Mariet een medewerker zochten. Daar had wel oren naar, want een biljart bouwen dat leek me wel wat. Ik biljartte al sinds mij 17e en hierbij kon ik mijn werk en interesse combineren. Er was een klik. Een jaarcontract werd een vaste baan.” Mariet hield de planning en de agenda bij en van Ties leerde Erwin de kneepjes van het vak. “Zoals een laken erop leggen, dat was zo’n nauwkeurig werk, maar werd me heel goed aangeleerd door Ties.”

Ties gaf al jaren aan dat Erwin het te zijner tijd over zou kunnen nemen. Toen Ties en Mariet de pensioengerechtigde leeftijd bereikten, besloten hij en zijn vrouw om Van Esch Biljarts van de hand te doen. Toen kwam Erwin vanzelf in beeld. “De grootste verandering is geweest dat we het bedrijf verhuisd hebben van Deurne naar Asten. Daar hadden we de mogelijkheid om zowel showroom als werkplaats en opslag onder één dak te huisvesten. In Deurne lag de wat kleine showroom achter hun huis en de werkplaats een eind verderop in Deurne. We hebben de nieuwe locatie in Asten helemaal in eigen beheer gebouwd. Dat je handig bent scheelt dan weer in de kosten en we konden het helemaal naar wens indelen en maken.”

Erwin (52), die ook veel pooltafels en opgeknapte tweedehands biljarts verkoopt, staat er niet alleen voor. “Mijn vrouw Nicole werkt ook mee, in deeltijd. Ze heeft haar eigen baan, als assistent-accountant.” Drie keer raden welke tak van sport Nicole binnen Van Esch Biljarts vervuld. Daarnaast doet ze ook de inkoop, verkoop en de showroom. Ook de kinderen werken al mee in de onderneming. Zo kun je op zaterdag door dochter Tess (15 jaar) geholpen worden. Destijds hadden Ties en Mariet van Esch al goede connecties met Verhoeven Biljarts. “Dat is gebleven, want ze leveren kwaliteit. Ik houd me bezig met de oefentafels en speciale modellen. Dat zijn biljarts met een afwijkende maat, één bij twee meter bijvoorbeeld. En biljarts waar je stoelen onder kunt zetten, dus multifunctioneel zijn. Een partij op spelen, een plaat erop. Dan kun je dat biljart gebruiken als eettafel.”

Van Esch Biljarts
Van Kuppenveldweg 5
5721 TB Asten
Tel. 0493-313118