• 15 juli 2024 15:37

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Uniek flitsend toernooi drie dagen live op Ziggo Sport

sep 14, 2020

Na het afblazen van de Worldcup in Veghel is men bij Biljart Evenementen Nederland niet stil blijven zitten. Het resultaat hiervan is, dat er toch een toonaangevend internationaal toernooi op de agenda staat.

Bij golfbaan The Duke in Nistelrode spelen op 25, 26 en 27 november zestien toppers op invitatie om een prijzenpot van 77.000 euro.

<een>De organisatoren Harry Mathijssen en Ad Smout komen met een geheel nieuwe opzet om het driebanden als tv-sport te promoten. Met korte partijen en de tijdklok op 30 seconden zonder time-out zal het een flitsend geheel worden. De acht winnaars plaatsen zich direct voor de kwartfinale, dus geen verliezersronde. Degene die het toernooi op zijn naam schrijft ontvangt 16.000 euro op de bankrekeningĀ  terwijl de verliezend finalist altijd nog 9.000 euro opstrijkt.

https://www.facebook.com/236749206340657/videos/3212480168871077

Het betreft een invitatietoernooi, waarvoor een aantal Europese spelers uit de top van de wereld ranking worden uitgenodigd plus een drietal Nederlanders. Op de lijst van deelnemers staan al zeker Dick Jaspers, Torbjorn Blomdahl, Eddy Merckx, Roland Forthomme, Martin Horn, Jean van Erp en Jeffrey Jorissen. Joey de Kok, die zich de laatste tijd als jonge speler sterk heeft geprofileerd tijdens meerdere Grand Prix, prijkt ook op de deelnemerslijst. Alle partijen worden live op Ziggo-Sport uitgezonden. Vanwege de coronamaatregelen is het evenement niet toegankelijk voor publiek.

Binnen korte termijn zal de complete deelnemerslijst en het definitieve spelformat worden gepubliceerd op de website: www.biljartevenementen.nl.

Foto: BiljartEvenementenNederland