• 28 mei 2024 02:14

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Frans Pelders nieuwe uitgever van De Biljart Ballen

jul 13, 2020

Met ingang van 1 juli geeft Ad Smout De Biljart Ballen uit handen. Het blad wordt warm ontvangen door de nieuwe uitgever Frans Pelders. Frans is beslist niet onbekend met deze krant en zeker ook niet met de biljartsport, hij werkt inmiddels al een aantal jaren voor De Biljart Ballen als accountmanager van de regio West. De 58-jarige Pelders is vanaf zijn 12e jaar actief in de biljartwereld en speelt al jaren zijn wedstrijden in de tweede divisie driebanden. Alle ingrediënten dus om vol vertrouwen en met veel enthousiasme dit goed gelezen blad voort te gaan zetten.

Na lang nadenken en het zoeken naar een goede opvolger, wordt het aanvaardbaar voor Ad, hij gaat definitief stoppen. De inmiddels 68-jarige biljartliefhebber, die zeker nog niet achter de geraniums gaat zitten, heeft nog genoeg andere uitdagingen. Maar in januari 2021 zou ’zijn kindje’ de 25e jaargang in gaan. En zo kon hij beslissen om tot 2021 verder te gaan, maar dan zou er misschien wel weer een andere reden bestaan om het blad niet uit handen te geven. Volgens hem is het tijd om wat dingen te gaan afstoten en ook de nodige
vrije tijd te nemen met zijn vrouw Marlies.
Het in korte tijd verliezen van vier broers en een zus, gaf hem extra reden tot nadenken. Ad blikt even terug en zegt: “Ik was zelf geen biljarter, maar mijn vrouw speelde competitie. Zo werd ik meer en meer betrokken bij de biljartsport en was al snel helemaal verliefd…..(ook op mijn vrouw), op de biljartsport lacht hij. Uiteindelijk ging ik ook competitie spelen en deed zich ‘de bevalling’ voor: een volwaardige krant die de naam ‘De Biljart Ballen’ kreeg. Een voorspoedige bevalling en mijn kindje werd al snel in vele harten gesloten. Zo groeide hij uit tot een sportieve puber, die veel vrienden kreeg in geheel Nederland en België. Maar er volgden ook meer en meer plezierige contacten met spelers, bestuurders, organisaties en niet te vergeten het vertrouwen van de vele adverteerders die dit blad mee groot hebben gemaakt. Zonder deze mensen was en is een gratis blad niet te realiseren zegt Ad, die zijn oprechte dank en waardering uitspreekt aan hun adres. Het zal wennen zijn om het vele
werk wat een krant maken met zich meebrengt, ineens niet meer te doen. Daar tegenover staat dat ik samen met mijn
vrouw van de vrije tijd kan gaan genieten.” Veel voldoening “Ik blijf de krant met veel interesse lezen en de ontwikkelingen volgen. Daarnaast blijf ik actief binnen de stichting Biljart Evenementen Nederland. Het samen met mijn compagnon Harry Mathijssen organiseren van de toonaangevende evenementen in Berlicum en Veghel geven mij veel voldoening. Zolang mijn gezondheid dat toestaat is het mijn intentie om dat te blijven doen, maar je weet het maar nooit als je richting 70 gaat”, besluit Smout.

Frans Pelders
Frans Pelders die het blad gaat overnemen weet maar al te goed wat het betekent om dit iedere maand tot stand te laten komen. Maar organiseren en hard werken zit hem in het bloed. Hij weet ook dat er een goede achterban moet zijn wil je dit kunnen realiseren. Samen met zijn echtgenote, zetten ze net als Ad en zijn vrouw Marlies dit bijna 25 jaar deden, de trein in het biljartland voort.
Frans: “We gaan in de eerste plaats verder zoals Ad het jaren heeft gedaan en zo blijft Jan Rosmulder uiteraard verbonden aan De Biljart Ballen maar ook Bart Van Reeth blijft actief voor de krant in België. Verder zal Jessica Volwerk de verzendadministratie voor haar rekening blijven nemen. Ik ga met volle inzet proberen om de kwaliteit te waarborgen met allerlei biljartberichten en tevens zeker daarbij veel aandacht voor de adverteerders. Want zonder al die adverteerders is het onmogelijk deze biljartkrant uit te brengen, iets wat Ad ook al zegt. Het is wel spannend nu in de coronatijd, waar zeker de adverteerders een moeilijke tijd doormaken. Maar ik hoop van harte dat ze De Biljart Ballen een warm hart toe blijven dragen. De biljartsport zit weer in de lift, met veel meer aandacht op TV en vanuit de media. We gaan er dan ook van uit dat we het nieuwe seizoen weer alles op kunnen pakken als de biljartwedstrijden van start gaan, want het is een mooie sport.

Tot slot willen we Ad nog bedanken voor zijn enorme inzet al die jaren voor de uitgave van De Biljart Ballen, een krant die niet meer weg te denken is in de biljartlocaties en bij zoveel biljarters”, besluit de nieuwe uitgever van De Biljart Ballen.

Bron: Redactie
Foto: Marlies van Venrooij