• 14 juli 2024 16:16

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

’t Ivoor stopt met team in eredivisie

dec 10, 2020

Biljartvereniging ’t Ivoor uit Boxtel trekt het team dat uitkomt in de eredivisie driebanden per direct terug uit de competitie. Het bestuur heeft dit besluit genomen vanwege de financiële positie van de club op dit moment.

“Door de bizarre en onvoorziene situatie, veroorzaakt door de Coronacrisis, is onze club in de financiële gevarenzone gekomen. De extra kosten die gepaard gaan met een biljartteam van professionals zijn daarom niet langer verantwoord. Zo voorkomen we dat we echt kopje ondergaan”, aldus voorzitter Theodoor van Leeuwen van ’t Ivoor. De tien spelers en de begeleiding van het eredivisieteam zijn begin deze week op de hoogte gebracht. Ook de KNBB en de leden van de vereniging zijn inmiddels geïnformeerd over dit bestuursbesluit.

Het team was aan het derde seizoen op het hoogste niveau bezig. Na dit seizoen zou er sowieso worden geëvalueerd of ’t Ivoor zou kunnen en willen doorgaan met de eredivisie driebanden. Van Leeuwen: ”De landelijke competitie ligt nu vanwege het Coronavirus al enige tijd stil en het ziet er niet naar uit dat deze nog kan worden uitgespeeld. Desondanks zullen bij wel doorgaan de kosten doorlopen, terwijl de inkomsten al vanaf maart dit jaar geheel zijn stil gevallen. Doorgaan met dit voor ons dure eredivisieteam was derhalve geen optie.”

‘t Ivoor is een van de grootste biljartverenigingen in Nederland met zo’n 125 leden. De vereniging beschikt als een van de weinige biljartclubs over een eigen sportaccommodatie (De Voetboog 14A), waar de eigen leden zeven dagen per week van 7.00 tot 24.00 uur gebruik van kunnen maken. De vereniging telt zo’n 25 teams die landelijk en/of in het district ‘s-Hertogenbosch én lokaal in Boxtel in competitieverband actief zijn. ‘t Ivoor bestaat dit jaar op de kop af 50 jaar. Dit gouden jubileumjaar is – ook vanwege het Coronavirus – nog niet van start kunnen gaan.