• 28 mei 2024 02:16

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Streep door WK Driebanden Dames & Junioren 2020 in Heerhugowaard

jun 23, 2020

De vreugde was groot in Nederland toen werd bekend gemaakt dat liefst drie jaar op rij het WK Driebanden Dames & Junioren binnen onze landsgrenzen zou worden gehouden. Een cyclus van WK-organisaties zoals deze is uniek in de biljarthistorie. Nooit eerder werden WK’s voor junioren en dames drie jaar achtereen in hetzelfde land georganiseerd.

Organisator Dirk Snip had voor de eerste editie een ideale combinatie opgezet met eerst het biljartgala “Night of the Magic Balls” op 17, 18 en 19 september, en aansluitend het WK Driebanden Dames & Junioren van 22 t/m 27 september, allemaal in zelfde prachtige ambiance van Hotel Heer Hugo in Heerhugowaard.

Vandaag werd bekend gemaakt dat de KNBB, in goed overleg met de Wereld Biljartbond (UMB), heeft besloten dit evenement waarnaar zo werd uitgekeken, vanwege de coronacrisis af te gelasten. Tot groot verdriet maar ook begrip van de betrokkenen.

Hans de Bruin van KNBB Sectie Driebanden: “We hadden ons zo verheugd op dit bijzondere event: het eerste van drie jaren met ’s werelds beste driebanden dames én alle sterren van de toekomst. Helaas is er een realiteit buiten het biljarten waarmee wij te maken hebben. En hoe mooi driebanden ook is en hoe uitzonderlijk dit toernooi, de gezondheid van spelers, arbiters en publiek gaat altijd voor.”

“Hoe mooi ook: het kan door alle onzekerheid gewoon niet. We gaan ons nu richten op volgend jaar en er dan een extra mooi biljartfeest van maken”
KNBB-directeur Willem La Riviere

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Nederland heeft de laatste tijd veel grote internationale driebanden events weten binnen te halen. Deze was wel heel bijzonder: de dames waar de Nederlandse Therese Klompenhouwer nog altijd met afstand de beste van de wereld is, de grootste talenten van de wereld met spectaculaire jonge toppers uit Korea, Vietnam en al die andere landen waar het driebanden een vlucht heeft genomen. En dit dan allemaal gecombineerd met een spectaculaire biljartshow vol trick shots op een manier die in Nederland zijn weerga niet kent. Maar hoe mooi ook: het kan door alle onzekerheid gewoon niet. We gaan ons nu richten op volgend jaar en er dan een extra mooi biljartfeest van maken.”

Bron: KNBB
Foto: KNBB