• 9 april 2024 18:27

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Severijn Janssen (20) vestigt aandacht op zich

apr 20, 2022

Op 11 maart speelde De Biljartacademie 5/De Daltons de zaalderby in poule 7 van de vierde divisie driebanden tegen De Biljartacademie 7/De Poolers. Uitslag in Sittard 4-4 en bij Severijn Janssen van de bezoekers een opvallend moyenne van 1.052 na 20 caramboles en 19 beurten. Teamleider Roger Roberts wees deze biljartkrant op de bijzondere achtergrond van de pas 20-jarige speler.

<een>Severijn Janssen stelt zich hierbij voor. “Toen de coronacrisis begon hebben mijn vader en ik een klein biljartje gekocht (180 bij 90) voor in de kelder. Dat was zo leuk dat toen het weer mocht we samen naar het café zijn gegaan om op een klein formaat te spelen van 2.30 – 1.15. Dat vond ik zeer aangenaam omdat het een veel betere tafel was dan dat we in de kelder hadden staan. Toen corona weer aanbrak en we niet meer naar het café mochten ben ik wederom de kelder in gedoken. Ook veel wedstrijden gekeken en een hoop geleerd. Op het moment dat de binnensporten weer open mochten, gold dat uiteraard ook voor De Biljartacademie. Toen ik het zag op het internet ben ik gelijk gegaan en heb ik me aangemeld bij de club. Dat was vanaf mei 2021. Sindsdien is mijn passie blijven groeien voor de sport.’’

Teamleider en speler Roger Roberts: “Ik zag hem keertje alleen trainen. Hem aangesproken en ik ben toen gaan kijken of we in Sittard team konden vormen op groot met poolbiljarters. We spelen ook nog met Edwin van Leuken (32), Bart Broekhuis (27) en Ruben Knippenberg (30). Jesse Thehu is reserve. “

In de partij tegen Peter Vereggen van De Biljartacademie 5/De Daltons had Severijn Janssen na 9 beurten ook 9 caramboles. Na 16 pogingen stond hij op een totaal van 13. Toen maakte Janssen 3-3-1 en betekenden de 20 treffers na 19 pogingen zijn eerste duel boven 1.000 dankzij 1.052. Een knappe prestatie voor iemand in zijn debuutjaar op de matchtafel. Na 10 wedstrijden was zijn algemeen moyenne volgens Biljartpoint iets boven de 0.400. Gaan we ongetwijfeld in de toekomst meer van horen.

 

<c>Severijn Janssen. Foto: Roger Roberts.