• 28 mei 2024 02:12

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Schorsingen van PBA spelers voor onbepaalde tijd vervallen

jul 14, 2020
Foto Paul Brekelmans

De UMB, wereldbond biljarten, heeft een nieuwsbericht op zijn website geplaatst, waarin staat dat de schorsingen van spelers die uitkomen in PBA toernooien de vervaldatum op 14 juli hebben bereikt. Dat betekent dat die spelers in de komende periode mogen deelnemen aan evenementen. De Nederlandse bond KNBB heeft twee van die spelers, Glenn Hofman en Jean Paul de Bruijn, laten weten dat ze welkom zijn in de Grand Prix van Rosmalen, die van 20-29 augustus wordt gespeeld.

De schorsingsperiode voor deelnemers aan PBA toernooien, die niet werden erkend door de UMB, liep van 15 juli 2019 tot 14 juli 2020. Daarbij is aangetekend dat elke volgende inbreuk, dus spelen in een volgend PBA toernooi vanaf 15 juli 2020, zal resulteren in een gelijke schorsing voor een nieuwe periode van één kalenderjaar. De UMB zal de deelname van spelers aan niet-erkende internationale evenementen blijven volgen en sancties toepassen overeenkomstig haar statuten en regels. Het volgende PBA toernooi staat op de kalender van 1-4 oktober 2020.

Het eerstvolgende toernooi in de periode zonder schorsingen is de eerste Grand Prix driebanden in Nederland van het nieuwe seizoen. Voor dat toernooi kunnen spelers inschrijven tot en met zaterdag 25 juli. Hans de Bruin van de KNBB verzekert: ,,Glenn Hofman en Jean Paul de Bruijn hebben aangegeven dat ze willen meedoen en van ons krijgen ze toegang.”

De Grand Prix deelname is op weg naar een verhoging van het aantal spelers in vergelijking met de toernooien van vorig seizoen. De deelname staat voorlopig al op 117 inschrijvingen met een aantal nieuwe gezichten, zoals Gerwin Valentijn en Ben Velthuis, die vele jaren verstek lieten gaan in de Grand Prix cyclus.

Het doorgaan van de World Cup in Veghel, die nog op de UMB kalender staat van 25-31 oktober, hangt af van de reismogelijkheden van spelers, zo liet de UMB de Nederlandse organisatoren weten. Definitief besluit volgt zo snel mogelijk.

Bron: Kozoom
Foto: Paul Brekelmans