• 14 juli 2024 17:53

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Open toernooi driebanden groot in Steenwijk finaledagen op 10 en 17 juni

jun 2, 2023

In de maanden maart, april  en mei vonden de voorronden plaats van dit open driebanden-groot toernooi, georganiseerd door de Biljartvereniging Steenwijk. Dit toernooi is een herinnering en eerbetoon aan het Steenwijker clubicoon Jos Verheyen, die in 2018 overleed. Hij was medeoprichter en jarenlang voorzitter van de B.V. Steenwijk en excelleerde in het driebandenspel.

Door het coronavirus kon het toernooi, dat al eerder op de rol stond,  vorig jaar pas voor het eerst plaatsvinden, toen nog in afgeslankte vorm. Dit jaar is het een open toernooi. En iedereen, die dat wilde, kon, ongeacht moyenne, meedoen. Het open toernooi trok dit jaar 124 deelnemers uit heel Nederland. Er werd gespeeld in twee poules: poule B tot en met het moyenne 0,499 en poule A vanaf het moyenne 0,500.

Vanuit een goede organisatie werden de partijen in kleinere groepen gespeeld. Een ieder speelde drie partijen van 25 beurten.

Ook degenen die voor het eerst op de ‘grote’ biljarttafel speelden genoten van deze mogelijkheid.

Uiteindelijk ging het erom om bij de eerste acht spelers per poule te komen.

De finaledag voor poule B zal plaatsvinden op zaterdag 10 juni. En die van poule A vind plaats op zaterdag 17 juni. De beide finaledagen beginnen om 10.30 uur in de biljartzaal van Biljartvereniging Steenwijk, Parade 6 te Steenwijk.

Vermeldenswaardig uit de voorronden is, dat Wim Vink, de winnaar van vorig jaar, zich ook dit jaar weer plaatste voor de finaledag (poule B).

Ook de prestatie van Gert Jan van der Veen mag genoemd worden.  In zijn derde partij maakte hij in 25 beurten 59 caramboles, met een serie van 13.

Ook twee vrouwen deden aan de voorronden mee. Eén van beiden, Nynke Kuindersma,  wist zich te plaatsen voor de finaledag (poule B).

Finalisten poule B (10 juni)  (in willekeurige volgorde)
Joop van Driessen
Krijn Visscher
Klaas Buma
Eddy van Veen
Nynke Kuindersma
Piet van Dijk
Wim Vink
Steven van der Berg
Reserves:
1e Johan Kappers
2e Henk Raggers
3e Tjisse Meindertsma

Finalisten poule A (17 juni) (in willekeurige volgorde)
Gert Jan van der Veen
Albert Kooistra
Jilco Venema
Gerben Bos
Douwe Gnodde
Wilfried Godschalk
Jan Kramer
Gijs Elbertsen
Reserves:
1e Steef Hendriks
2e Ton van Schaik
3e Rob Lamboo

Op de laatste finaledag (poule A) op 17 juni zal als laatste de kampioenspartij plaatsvinden tussen de winnaar van poule B tegen de winnaar van poule A.

De Biljartvereniging Steenwijk kijkt terug op geslaagde voorronden en ziet uit naar enerverende partijen op de finaledagen, op 10 en 17 juni.

Foto: BV Steenwijk