• 13 april 2024 12:07

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

NK Pool wordt Jumbo NK Pool

okt 6, 2021

Biljart Evenementen Nederland, organisator van NK Masters Driebanden en World Cup Veghel, gaat organisatie NK Pool op zich nemen. Met als doelen: schaalvergroting, synergie en meer zichtbaarheid voor poolen in Nederland. En een prijzenpot van €25.000! De KNBB is trots een overeenkomst te hebben gesloten met Biljartevenementen Nederland (BEN) om samen met hoofdsponsor Jumbo het NK Pool te organiseren. De overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van drie jaar, en het evenement krijgt de naam Jumbo NK Pool.

De achtergrond voor deze overeenkomst is het NK Pool voor een zo groot mogelijk publiek te organiseren. Daarom is gekozen de eindronde op een mooie locatie te laten plaatsvinden waar bezoekers in groten getale op af kunnen komen: de eerstkomende editie zal gehouden worden van 6-8 januari 2022 in het Beneluxtheater in Berlicum.

Het Jumbo NK Pool vindt plaats direct voorafgaand aan de KNBB Jumbo Masters Driebanden, dat staat gepland tussen 11 en 16 januari 2022 op dezelfde locatie in Berlicum. Het Beneluxtheater is voor het driebanden al jarenlang het symbool van biljarten nieuwe stijl: biljarten als belevenis, met mooie lichtshows, de televisie centraal, ruimte voor de rol van het publiek, en met gegarandeerd een vol huis. Er zal bij het Jumbo NK Pool een professionele livestream beschikbaar zijn om het event ook vanuit huis live te kunnen volgen. En, waar voorgaande NK’s nog geen prijzenpot hadden, is er nu liefst €25.000 beschikbaar: €12.500 per event, in beide gevallen liefst €4.000 voor de winnaar.

Het gaat om de eindrondes van 9-ball en 8-ball, de spelsoorten die het meest bekend zijn bij het grote publiek. Per discipline zullen acht spelers zich plaatsen via het spelen van voorrondes. Op donderdag 6 januari worden de kwartfinales gespeeld van zowel 8-ball als 9-ball. Dit zal gebeuren in een arena met twee tafels. Op vrijdag 7 januari zullen twee halve finales en de finale van 8-ball gespeeld worden, op zaterdag 8 januari de halve finales en finale van het 9-ball kampioenschap. Op deze twee dagen wordt er op één tafel gespeeld.

Met de samenwerking tussen KNBB en Biljart Evenementen Nederland willen beide partijen het NK Pool naar een hoger plan tillen, en de kans maximaliseren om ook een groot Nederlands poolevent op Nederlandse televisie te krijgen.

 

Tekenmoment op het KNBB Bondsbureau: v.l.n.r. Harry Mathijssen (BEN), Krijn Schuurman (voorzitter KNBB Sectie Pool), Ad Smout (BEN), Yvonne van Dam (secretaris KNBB)

Willem La Riviere, directeur KNBB: “Het betrekken van Biljart Evenementen Nederland en hoofdsponsor Jumbo bij het NK Pool is een geweldige injectie voor poolen in Nederland. Het past goed binnen onze visie als KNBB waarin alle disciplines maximaal worden gepromoot. Carambole, driebanden, snooker en poolbiljart hebben allemaal een eigen waarde en profiel, en kunnen elkaar versterken. Door te kiezen voor een bewezen succesvolle locatie, een bewezen succesvolle organisator én met de hulp van een sponsor die voor het driebanden al grote waarde heeft gehad, is de kans groot dat poolen in Nederland een flinke boost kan krijgen.”

Foto KNBB