• 11 juli 2024 17:43

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Luca Philipoom gaat Nederlandse driekleur vertegenwoordigen

jun 4, 2023

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Luca Philipoom zijn individuele wedstrijden niet langer voor de Belgische biljartbond spelen. Het 15-jarige driebandentalent uit Polderbos ziet voor hemzelf meer mogelijkheden bij de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond. Omdat Luca in Nederland is geboren, maar in België woont heeft hij een dubbele nationaliteit. Dit geeft hem de mogelijkheid om voor Nederland uit te komen.

Luca besprak het tijdens het EK in Turkije met zijn trainingsmaat/vriend en deze zei gelijk; ik zou niet twijfelen! Luca twijfelde wel; zou die boos zijn of die… Nadat hij van een zeer goed bevriende topspeler te horen kreeg; je misdoet toch niemand iets met deze keuze, was de keuze gemaakt. Vader Jef en moeder Bianca waren direct duidelijk: “Luca moet beslissen, het is zijn leven, zijn sport, zijn toekomst.” Bianca zelf zet zich al jaren intensief in voor de biljartjeugd in België, maar blijft naar eigen zeggen tegen een muur oplopen. Zelf kijkt de jonge Philipoom ernaar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk in zijn biljartcarrière te beginnen en is de KNBB dan ook dankbaar voor het in hem gestelde vertrouwen.

Hij blijft wel bij het team Verhoeven spelen in de Belgische driebandencompetitie. Zijn moeder Bianca blijft zich ondanks alles via het Verhoeven Jeugdcircuit inzetten voor de Belgische jeugd. Of Luca daar ook in deel gaat nemen hangt onder meer af van zijn zware studie Sport en Wetenschap op het hoogste niveau.

Luca Philipoom. Foto: Paul Brekelmans