• 28 mei 2024 02:01

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Lolaar Spuitgiettechniek draagt biljartwereld warm hart toe

sep 20, 2022

Jarenlang is Lolaar al een bekende naam in de biljartwereld. Al jaren sponsor het spuitgietbedrijf in Ommel een mooi toernooi, én daarnaast spelen een aantal van de directieleden ook wekelijks in teamverband.

<een>Vele avonden zijn ze bij vereniging OVNA in café Ons Jantje in Ommel te vinden om tegenstanders te laten weten wie ze zijn. In de zomer sponsort Lolaar al jaren het Lolaar Toernooi. Onlangs was hier de spannende finale van en deze werd zelfs gewonnen door Anthony Loverbos. Het was een enerverende finale met verrassende wendingen waar nog lang over gesproken zal worden.

Lolaar
Maar om nou even stil te staan bij Lolaar. Lolaar is een kunststof verwerkend bedrijf wat momenteel gevestigd is in Helmond. Haar oorsprong heeft ze in Ommel, waar het in 1982 begon in de woonboerderij van Antoon en Francien Loverbos. Als snel groeide het bedrijf uit haar voegen en moest verhuizen naar het Helmondse. Nu, heden ten dage, telt het bedrijf 90 spuitgietmachines en mag zich met recht één van de grootste spuitgietbedrijven van Nederland noemen. Producten zoals onder andere pluggen, opbergboxen, campingtoilets, bloememmers, boodschappenkratten en bevestigingsmaterialen; we hebben ze allemaal dagelijks wel in onze handen, zonder te weten dat ze bij Lolaar gemaakt worden.

Maar naast dat het bedrijf in omvang groeide, groeide ook het gezin. Antoon en Francien Loverbos (de grondleggers van het bedrijf) kregen 4 kinderen (Carolien, Twan, Wilco en Anthony) welke alle vier werkzaam zijn in het bedrijf. Ieder op zijn of haar eigen specialisme. 1 april 2022 was een speciale datum voor hen; ze vierden hun 40-jarig bestaan, én het bedrijf werd overgenomen door de 4 kinderen. Antoon Loverbos gaf met trots zijn stokje over en Francien kijkt van bovenaf vol trots mee. Leuke anekdote: van het personeel heeft Antoon een nieuwe biljartkeu gekregen als cadeau. Want wat is er nou toepasselijker voor een man die met pensioen gaat en zijn vrije tijd graag spendeert aan biljarten.

<c>Vlnr: Carolien, Twan, Wilco, Antoon en Anthony Loverbos. Foto: Marco van de Sterre