• 28 mei 2024 02:36

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Kadertoernooi biljartschool.nl in Assen

aug 17, 2021

Aangezien de competities al sinds 1 1/2 jaar vrijwel stil hebben gelegen nam een aantal kaderspelers uit Noord Nederland het tegen elkaar op bij biljartschool.nl in Assen.

Na lange tijd hebben de deelnemers elkaar weer eens gezien en gesproken. Zes speelden 38/2 en ook zes 57/2. Bij de start leken de spelers nog wat roestig, maar de heren kwamen lekker los en op de zaterdag werden er toch partijen van 40.00 en 53.00 moyenne gespeeld. Deze prestaties kwamen op naam van Martin Boomkens en Alex van Zanten in de 57/2 klasse. De zaterdag gaf een ranglijst waarbij er nog veel mogelijk was, in beide poules.

Uiteindelijk wordt de 38/2 poule beslist op 0,02% van het carambolepercentage in het voordeel van Berend Erends uit Groningen, tevens medeorganisator. Jan Westerbeek werd tweede met één beurtje te veel over de 5 wedstrijden. De 57/2 klasse werd door Freddy Davids gewonnen, voor Alex van Zanten en Folke Spakman. Iets wat mij persoonlijk ook nog opviel, is dat 7 van de 12 spelers behoorlijk boven hun competitiegemiddelde van het laatste gespeelde seizoen uit zijn gekomen over 5 wedstrijden. Dat ziet er veelbelovend uit voor het seizoen 2021-2022. Als zaalhouder waren wij zeer tevreden over het weekend en we hebben 2 gezellige dagen gehad.

Het was geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. We hopen op een leuk seizoen, want het is gebleken, dat de meeste spelers er wel aan toe zijn. Dus we moeten corona buiten de deur zien te houden, zodat we weer kunnen doen wat we leuk vinden namelijk biljarten. Iedereen bedankt voor zijn en haar positieve bijdrage.

Tekst en foto: Fred en José Breeuwsma.