• 12 juli 2024 22:14

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Jean-Paul de Bruijn stopt bij PBA in Korea

mei 14, 2021

Jean-Paul de Bruijn uit Hulst komt komend seizoen niet meer in actie bij de PBA in Korea. De 56-jarige biljarter geeft aan dat de coronamaatregelen aldaar hem aanleiding geven om een einde te maken aan het tweejarige avontuur wat hij daar beleefd heeft.

De Bruijn: ,,Het nieuwe seizoen in Korea loopt van medio juni tot in maart. Door alle quarantainemaatregelen zou ik dan hoogstens eenmaal naar huis kunnen. Dan zit je daar zo’n 10 maanden in hotels en appartementen. Dat is voor je privéleven natuurlijk ook nogal belastend. Je weet natuurlijk nooit hoe het in de toekomst zal zijn met corona en het was dan ook een lastige beslissing om te stoppen.”

Voor Jean-Paul de Bruijn is er in Nederland na zijn vertrek naar de PBA niet zoveel veranderd. Hij bleef lesgeven en is als bondscoach samen met Christ van der Smissen al om de andere week actief om de jeugd van de KNBB sectie driebanden te begeleiden naar een hoger niveau. ,, Lesgeven in het SIS Billiards Experience Center in Uden bevalt heel goed. Het is altijd leuk om te doen, zowel daar als elders voor jong en oud’’, aldus de Zeeuw.

Mede omdat Jean-Paul de Bruijn de knoop definitief heeft doorgehakt, blijft hij ook in de nationale competities te bewonderen. In de DKM Tools eredivisie driebanden voor het team van Dallinga.com in Sluiskil en bij het topteam in de eredivisie voor De Hazelaar in Rosmalen. De Bruijn: ,, Als ik bijna 10 maanden naar Korea was gegaan, hadden deze teams een vervanger moeten zoeken. Dat is nu niet het geval en dat maakt het allemaal gemakkelijker.” Hij blijft in Duitsland de kleuren van Velbert verdedigen. Een team in België is nog welkom en mag zich melden.

Individueel zal Jean-Paul de Bruijn nu ook weer vaker in Nederlandse toernooien te bewonderen zijn. GP’s driebanden en bijvoorbeeld het NK bandstoten kunnen op zijn deelname rekenen. Worldcups driebanden zijn op dit moment voor hem buiten beeld.

Jean-Paul de Bruijn: ,,Ik gun iedereen en dus ook elke organisatie het beste.”

Foto: Henry Thijssen.