• 13 juni 2024 14:48

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Finales Jumbo NK Pool en KNBB Jumbo Masters Driebanden live op RTL7

dec 28, 2023

Twee van de grootste jaarlijkse biljartevenementen van het jaar gaan komende maand LIVE uitgezonden worden op RTL7. De finale van het koningsnummer van het Jumbo NK Pool, het NK 9-ball, zal live te zien zijn op RLT7 zondag 14 januari 2024 van 16:00 tot 18:00.

Een week later, dus op zondagmiddag 21 januari 2024, begint de uitzending van de finale van de KNBB Jumbo Masters Driebanden op RTL7 een half uurtje vroeger, dus van 15:30 tot 17:30.* Alles met live commentaar en analyses door deskundigen.

Beide uitzendingen worden mede door de support van Lotto mogelijk gemaakt. Beide evenementen vinden plaats in het Beneluxtheater in Berlicum, en worden georganiseerd door Biljartevenementen Nederland in samenwerking met de KNBB.

Over de KNBB Jumbo Masters Driebanden 2024
Sinds enkele jaren heeft de KNBB Jumbo Masters, de finale van het NK Driebanden met de zestien beste spelers van Nederland, als vaste locatie het Beneluxtheater in Berlicum. Op deze plek is het altijd uitverkocht en zeer sfeervol: een voor biljartbegrippen ongekend spektakel. Ieder jaar is een ongekende strijd om op basis van Grand Prix resultaten bij de beste 16 te komen. De top van deze ranking heeft aan kop “Haagsche Tovenaar” Jeffrey Jorissen, gevolgd door Barry van Beers, op plek drie Dave Christiani en pas op plek vier meervoudig wereldkampioen en ook titelverdediger Dick Jaspers. Verder in het deelnemersveld grote namen als Glenn Hofman (de nummer vijf van genoemde ranking), Jean Paul de Bruijn, Raimond Burgman, Jean van Erp en opkomende talenten Sam van Etten en Joey de Kok. De totale prijzenpot bedraagt maar liefst €29.300, met €5.000 voor de winnaar. Het pouleschema vindt u hier.

Over het Jumbo NK Pool 2024
Voor de derde keer wordt het Jumbo NK Pool georganiseerd, het NK in z’n vernieuwde en grootste opzet, op dezelfde locatie in de week voorafgaand aan de Masters. In drie dagen worden de kwartfinales, halve finales én finales gespeeld van het NK 8-ball en het NK 9-ball. De kwalificaties hiervoor waren een ongekende slijtageslag. Een voor poolbegrippen ongekende prijzenpot van €25.000 is beschikbaar, €12.500 per discipline, €4.000 voor de winnaars. Onder de gekwalificeerde spelers zijn onder meer de toppers: titelverdediger in het 9-ball Niels Feijen, titelverdediger in het 8-ball Nick van den Berg, Marc Bijsterbosch, Tim de Ruyter, Jan van Lierop en de razendsnel opkomende talenten Yannick Pongers (alleen 9-ball) en Mika van Berkel (alleen 8-ball). Het koningsnummer van het Jumbo NK Pool, het 9-ball, begint met een absolute kraker tussen topfavoriet Niels Feijen en Yannick Pongers, de jonge Veldhovenaar die dit jaar zijn internationale doorbraak beleefde. De loting voor de kwartfinales vindt u hier.

Foto: Ton Smilde