• 13 juni 2024 07:32

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Eerste Memorial Biljarttoernooi bij het Hartje van Oosterhout een groot succes!

jul 19, 2021

Het afgelopen weekend is onder grote belangstelling en met dertig enthousiaste biljarters een biljarttoernooi Driebanden Grote Matchtafel gespeeld ter afsluiting van bijna anderhalf jaar competitieloos biljarten. Corona/Covid heeft voor de biljartsport desastreuze gevolgen gehad. Eén van de redenen om een biljarttoernooi te organiseren dacht Peter Cortini daarom.

Samen met een ploeg mensen werden er sponsors gevonden en in nauwe samenwerking met Biljartcentrum “het Hartje van Oosterhout” en leden van de biljartverenigingen in de regio werd er een toernooischema opgezet. UIt deze contacten bleek dat er de afgelopen maanden ons vele dierbare vrienden en vriendinnen ontvallen zijn en dat velen, door de coronamaatregelen, niet in staat waren geweest om op een gepaste wijze afscheid te nemen. Peter Cortini kwam toen op het idee om het toernooi om te dopen tot Memorial Biljarttoernooi. Ook werd meteen besloten om alleen biljarters uit te nodigen uit deze regio en dan ook met name de biljarters die regelmatig in deze contreien in actie komen. Er was meteen grote belangstelling en het biljarttoernooi was in een mum van tijd vol. Om recht te doen aan alle spelers is er gekozen om met “handicap” te spelen dwz dat sterke biljarters veel caramboles moeten maken en minder sterke spelers minder. Daar zijn formules voor en die zijn in dit toernooi toegepast. Zo kan het gebeuren dat er spelers meededen die in hun wedstrijden 20 caramboles moesten maken en andere spelers slechts 8. Dat levert hele spannende en interessante matches op bleek al gauw.

Al in de poulefase werden hele goede biljarters uitgeschakeld : Ton Roovers uit Rijen, Eric van Woerkom uit Dorst, Jeff Fijneman en Gerrit van Roekel uit Oosterhout, en jawel Peter Cortini himself! Een hele positieve verrassing was de grote publieke belangstelling, zowel vrijdagavond als zaterdag de gehele dag was het gezellig druk en de inderhaast opgebouwde tribunes volop bezet (maar wel coronaproof uiteraard) Niet onvermeld mag blijven dat Seyfi van Het Hartje van Oosterhout de mensen op zaterdag met een lopend buffet verraste en op zondag met een lunch! Toen zaterdagavond de voorrondes afgewikkeld waren en zondagmorgen de achtste en kwartfinales gespeeld waren bleken er 4 spelers zich op te maken voor de halve finales: Murat Hayta uit Kaatsheuvel versus Patrick Oelp uit Breda en Gerrie de Bruin uit St Willebrord versus Ben Stadhouders uit Oosterhout.

Na een mooie strijd kwamen als finalisten Gerrie en Patrick bovendrijven. Deze 2 spelers maakten er een bloedstollende finale van: de reguliere wedstrijd leverde een gelijke stand op en pas na 3 (!) barrages (en 3 gemiste matchpoints van Patrich Oelp) wist Gerrie de Bruin de finale winnend af te sluiten. Een passend slot voor een geweldig en vooral gezellig/sportief toernooi! Of zoals organisator Peter Cortini in zijn speech aanhaalde: ‘zeker voor herhaling vatbaar’.

Foto en Tekst Peter Cortini