• 13 juni 2024 14:49

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Duke Challenge gaat door

dec 23, 2020

Met de bepaald niet goede ontwikkelingen omtrent corona werd het doorgaan van de innovatieve en prestigieuze Duke Challenge steeds onzekerder. Immers, was het verschuiven van de datum niet een voorbode van afstel?

Ad Smout (Stichting BEN): “Deze morgen kregen we het verlossende woord binnen: The Duke Challenge gaat door! Het toernooi valt onder de uitzonderingen van de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 en is dus toegestaan. Wij zullen ons houden aan alle richtlijnen van het NOC*NSF, ons protocol en aan alle overige bepalingen in de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19.”

“We zijn hier zo ongelooflijk blij mee. Voor de biljartsport, en dat we als Stichting BEN dit mogen organiseren. Het heeft veel voeten in de aarde gehad, en de medewerking van de KNBB, KNBB-directeur Willem La Riviere en niet te vergeten NOC*NSF zijn doorslaggevend geweest. Alles gaat plaatsvinden zoals eerder gecommuniceerd: 20, 21 en 22 januari, 16 spelers, tot nu toe geen wijzigingen. Zou blijken dat bepaalde spelers niet mogen uitreizen, dan hebben we een aantal opties dichterbij huis. Ik heb net overigens contact gehad met de Duke en ook daar zijn ze enorm blij: ze zien het als een enorme eer dit te mogen organiseren.”

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Fantastisch voor alle fans, spelers, organisatie en de biljartsport! Voor de spelers omdat zij hiermee voor het eerst sinds lange tijd zich weer internationaal kunnen meten wat zeker met het oog op het EK Driebanden in juni van groot belang is. Maar dit is met name goed nieuws voor alle biljartfans, de liefhebbers en onze leden die hierdoor in januari via Ziggo Sport en Kozoom kunnen genieten van live wedstijden. Ook al is vanwege de geldende maatregelen publiek in de zaal niet toegestaan kan er wel thuis vanaf de bank genoten worden. We hopen dan ook dat er massaal gekeken wordt!”

“De afgelopen periode hebben we achter de schermen samen met BEN met allerlei instanties gesprekken gevoerd. Het zag er op een gegeven moment somber uit maar we bleven volhouden en geloven in het doorgaan van de Duke Challenge. Des te blijer we zijn dat na de steun van CEB en NOC*NSF nu ook de Veiligheidsregio groen licht geeft.  Dank aan NOC*NSF, CEB, gemeente en de Veiligheidsregio voor de support! Een prachtig kerstcadeau zo aan het einde van dit trieste jaar en daarmee een lichtpuntje voor de start van het nieuwe jaar. We zien er enorm naar uit!”

“The Duke Challenge zien we als een belangrijk testevent. De ervaring die daarmee wordt opgedaan willen we gebruiken in onze gesprekken met de instanties wat mogelijk kan leiden tot enig perspectief voor andere competities zoals de eredivisie.”

Harry Mathijssen (Stichting BEN): “Onze positiviteit en wil om dit te laten lukken hebben zich uitbetaald, en vooral ook onze samenwerking met elkaar richting de instanties. Ik wil hierbij graag extra uitlichten de rol van Willem La Riviere, die alle registers heeft opengetrokken en die ons namens de KNBB geweldig heeft geholpen.”

Dick Jaspers (nummer 1 van de wereld in het driebanden): “Dit is geweldig nieuws. Voor ons als spelers: zo’n groot evenement op zo’n prachtlocatie, en met dit prijzengeld, dat wil je niet missen. Zeker niet omdat het live komt op Ziggo Sport. Dat het mag juist in deze coronaperiode is zo belangrijk voor de exposure van het driebanden. Een pluim voor alle betrokkenen dat dit is gelukt.”

Foto: BEN