• 28 mei 2024 02:18

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

België krijgt Verhoeven Jeugdcircuit

jul 12, 2020

Een lang gekoesterde wens van Bianca Otjens, de vrouw van Jef Philipoom en moeder van Luca, gaat in vervulling. Het Verhoeven Jeugdcircuit kan van start gaan. Bianca, die zestien jaar geleden via haar man Jef kennis maakte met de biljartwereld, is op en top gemotiveerd.

Toen haar zoon Luca een paar jaar geleden door Danielle Le Bruyn werd aangespoord deel te nemen aan het BK-jeugd, ontdekte ze dat op het gebied van jeugdbiljarten in België nog veel werk aan de winkel was.
“Na een korte periode, verschillende gesprekken met Danielle en door aanmoediging van haar en Luc Sebreghts heb ik besloten om me effectief in te gaan zetten voor de jeugd. Inmiddels hebben we met onze jeugd en ouders daar een hele hechte band opgebouwd. Mijn goede vriendin Renata van biljartfabriek Verhoeven ging ook steeds meer met mij meedenken wat we voor de jeugd zouden kunnen doen. Zij en haar man Luc Verhoeven waren vanaf het begin ook bereid de jeugd zoveel mogelijk te ondersteunen.
Ik liep echter al langer met het idee om iets op te gaan richten. De mede door mijn inbreng georganiseerde jeugdtoernooien waren steeds een succes. Ook heb ik het afgelopen jaar lessen georganiseerd voor de junioren, die konden betaald worden met de opbrengst van het vorig gehouden Verhoeven Jeugdtoernooi. Verschillende ouders hebben zich hier toen vrijwillig voor ingezet. Na een goed gesprek met Frederic Caudron gingen de molentjes in mijn hoofd op volle toeren draaien. Ook was ik inmiddels omringd met zeer bekwame mensen die die dezelfde mening; “de jeugd heeft de toekomst, dus alles voor de jeugd” deelde. Ludo Laureyssens (ook voorzitter van de ADL) en Tamara de Witte (moeder van Nick en Noah Rosier) waren ook gelijk enthousiast en boden hun volledige medewerking aan. Ik was hier dolgelukkig mee. Toen ook nog Frédéric Caudron het peterschap accepteerde en de jeugd gaat observeren en begeleiden, kon mijn droom voor de jeugd niet meer stuk” vertelt de daadkrachtige Bianca.

Inmiddels is ruim de helft van de Belgische biljartende jeugd al aangesloten bij deze vereniging en is de KBBB via e-mail op de hoogte gesteld en gevraagd om hun goedkeuring….(dit is nog in afwachting). Met lesgevers als Eddy Leppens, Jef Philipoom, Patrick Niessen, Eddy Willems jr. en Stef van Hees mag men op zijn zachts gezegd spreken van een solide basis.
Medio september hoopt men het startsein te kunnen geven voor het geven van lessen en het organiseren van Clinics en toernooien.
Bianca voegt er nog aan toe: “Men kan onze leden altijd ondersteunen, dit is mogelijk op verschillende manieren, maar zeker nodig. Ook hier is binnenkort info over te vinden op onze website of via één van ons. Wanneer er interesse is om ons in uw lokaal/club ons te ontvangen, neem dan ook zeker contact met een van ons op. Hoe meer hoe liever!!!”

Via een inschrijvingsformulier kan iedere jeugd of juniorspeler (t/m 25jr) uit België zich inschrijven. Dit formulier is binnenkort vinden op de website: www.verhoeven jeugdcircuit.be. Het kan ook rechtstreeks worden aangevraagd bij Bianca Otjens, tel: +32 498 60 54 80

Bron: Bianca Otjes
Foto: Bianca Otjes