• 28 mei 2024 02:52

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

A1 Biljarts verhuist naar Huissen met Christiani als nieuwe kopman

mei 22, 2021

Het biljartteam van A1 Biljarts zegt na 13 jaar het huidige lokaal in Apeldoorn vaarwel en speelt volgend seizoen in de eredivisie driebanden in De Kuul in Huissen dichtbij Arnhem. Dave Christiani is aangetrokken als de nieuwe kopman. De Limburger vertrekt bij ’t Ivoor. De andere spelers zijn Jelle Pijl, Richard Bitalis, Kay de Zwart en de teamcaptain Addy Wienk. Ronny Lindemann speelt voor vijf wedstrijden in de competitie. Het team kan eventueel buitenlandse spelers inzetten zoals Michael Nilsson en Javier Palazón,

Het biljartcentrum De Kuul heeft een nieuw imago gekregen met foto’s van bekende biljarters op een soort ‘Wall of fame’ en wil tot de mooiste biljartzalen in de eredivisie behoren. De naam van het team blijft voorlopig A1 Biljarts, maar kan nog wijzigen. De Kuul van eigenaar Johan Kersten wordt ook clubsponsor net als de eigenaar van A1 Biljarts.

Addy Wienk: ,,We hadden de indruk dat het nieuwtje er in Apeldoorn na dertien jaar een beetje af was. Het aantal toeschouwers liep terug en uiteindelijk hebben we in goed overleg besloten om naar een ander lokaal te verhuizen. De Kuul is een prachtige gelegenheid onder de rook van Arnhem, waar een paar biljartcentra zijn verdwenen. Ik verwacht dat De Kuul een grote aantrekkingskracht krijgt op andere biljarters en teams.”

A1 Biljarts werd in de periode in Apeldoorn onder meer Nederlands kampioen in 2012 in Kapelle, Zeeland, met Michael Nilsson, Raimond Burgman, Dion Nelin, Marien v.d. Spoel en Addy Wienk, die in de halve finale het team van Caudron, Leppens en De Bruijn versloegen en in de finale op caramboles won van Bousema Lochem met Coklu, Galla en Pijl.

,,Met ons nieuwe team en Dave Christiani als kopman hopen we ergens in de middenmoot te kunnen eindigen”, spreekt Addy Wienk zijn verwachting uit. ,,Het is nog allemaal niet zeker hoe sterk de concurrentie uit de crisis zal komen. Dat wachten we af. Wij hebben in elk geval heel veel zin in het nieuwe seizoen.”

In De Kuul was sinds 1980 een biljartclub. Er stonden twee kleine tafels, nu is het een arena met twee matchtafels. Het nieuwe lokaal is een half uurtje rijden van Apeldoorn. ,,Ik schat dat er zo’n 100 man publiek naar de wedstrijden kan komen kijken.”

Foto en Tekst Addy Wienk