• 14 juli 2024 04:34

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

9e editie van het Parkinson Biljarttoernooi in Nieuwegein

jul 31, 2020

Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen. Maar de manier waarop de ziekte zich uit is voor geen mens hetzelfde. Het treft mannen en vrouwen, jong en oud. Parkinson is een heel nare ziekte.

Menig biljarter is het overkomen. De motoriek wordt aangetast en je verliest de controle over alles wat je wilt doen. Je kan niet meer het spel bedrijven waar je zo goed in was.
In een ver gevorderd stadium kan je de sport niet meer bedrijven en verlies je ook de sociale contacten in de biljartsport. Sport en sociale contacten die wij als mens zo nodig hebben.

De ziekte heeft een enorme impact op je leven.

Het Parkinson Biljarttoernooi is in het leven geroepen om juist deze biljarters de mogelijkheid te geven hun sport nog te kunnen bedrijven in een gezellige competitieve setting. Helaas kunnen we deze ziekte niet de wereld uit helpen, we kunnen wel een bijdrage leveren door voor u een fantastisch biljart weekend te organiseren.

Op 21 oktober 2020 vindt de 9e editie van het Parkinson Biljarttoernooi plaats  in Nieuwegein. Bent u getroffen door deze ziekte en wilt u meedoen met het geweldig toernooi: geef u op!!

pa**************@ou*****.com   of Tel. 0306034722

Tekst Cees van Schaik
Foto Cees van Schaik