• 15 juli 2024 15:37

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Hein Smit Kampioen Kaderbreed-toernooi Duinstreek 2020

okt 20, 2020

In het Biljartcentrum Oegstgeest werd op 18 en 19 september 2020 in een aangepaste, ‘corona-proof-vorm’, weer gestreden om de ‘Kadertitel’ van district Duinstreek’.  Op vier tafels tegelijk werd gestreden om de eerste plaats in één van de twee poules om zo in de finaleronde om het kampioenschap te kunnen spelen.

Al was de speelsterkte door de omstandigheden iets minder dan anders, de spanning was er niet minder om en zeker de strijd om de eerste plaatsen.

In poule A veroverde Hein Smit op de valreep de nummer één positie in de poule door na een pittige strijd in 14 beurten Cas Juffermans nipt te verslaan. In poule B bleek Ben Duivenvoorde weer goed in vorm door de beslissende strijd tegen Ad Ketels in 9 beurten winnend af te sluiten. Na verwerking van de poulewedstrijden kwam de slotronde voor het eindklassement.  Hierin behaalde Jos Kerkman in een fraaie partij van 8 beurten de negende plek ten kosten van Henny Renskers die nu tiende werd. Hans Koolen speelde ook een degelijke partij in 12 beurten waardoor hij nu zevende werd en werd Fons Moerdijk achtste. Cas Juffermans verwees na 15 beurten Erik van Dijk naar de zesde plek en werd zelf vijfde. In de plek om ‘het brons’ werd pittig gestreden en na 18 beurten in het voordeel van Ad Ketels beslist die nu derde werd en Danny Kind met 10 caramboles tekort op de vierde plek liet.

De finalepartij was een ‘one-man-show’ voor Smit die van acquit af startte met een serie van 59 en ook in het vervolg sterk aan tafel bleef. Duivenvoorde had geen macht en kon er geen strijd van maken. Na 10 beurten ging het kampioenschap verdiend naar Hein Smit.

Het betekende de afsluiting van een traditioneel toernooi dat op deze wijze toch ‘de gang er in kon houden’. De prijsuitreiking vond op gepaste wijze maar wel in een geanimeerde sfeer plaats door organisator Ben Duivenvoorde die de trofee mocht uitreiken aan Smit die tevens de hieraan gekoppelde dinerbon bij Van der Valk Sassenheim in ontvangst mocht nemen.

Namens de organiserende vereniging BCO was er voor iedere deelnemer een fles wijn als napratertje en een ingelijste fotocollage van de hele spelersgroep. De prijs voor de kortste partij in 7 beurten was voor Cas Juffermans en de prijs voor de hoogste serie (57 van de 110) ging naar Fons Moerdijk.

Speciale woorden van dank gingen nog naar de arbiters Wicher en Vera Lambregts, mede-wedstrijdleider Co Zwetsloot alsmede barmedewerkster Yvonne en Ad Ketels die voor heerlijke gebak had gezorgd hetgeen voor allen met een fles wijn werd onderstreept. Ook de beschikbaarstelling van de dinerbon door Van der Valk werd bijzonder op prijs gesteld.

Er was nog dank voor de goede verzorging en het beschikbaar gestelde materiaal van Biljartcentrum Oegstgeest alsmede voor de goede ‘corona-discipline’ die in acht genomen werd.

Samengevat kan geconcludeerd worden dat dit toernooi door de deelnemers weer als geslaagd wordt ervaren en ook in de toekomst gecontinueerd moet worden.

Verslag en foto: Ben Duivenvoorde