• 13 juni 2024 14:54

Welkom op de website van De Biljart Ballen.

Team J&F auto’s Den Haag gepresenteerd

aug 17, 2020

Het plat Haags is de voertaal op deze dag van de nieuwe start, waarop het Haagse bolwerk van de eredivisie driebanden wordt gepresenteerd. Op de planken staat een echte jongen van het huis, opgegroeid in dit volgens insiders gezelligste biljartcafé van Nederland. De Hermanitor is back in town, de veelvoudig wereldkampioene ziet er afgetraind uit en met een gezonde flair en een gelouterde Brabantse aankoop, jarenlang boegbeeld in het Zundertse, voelt zich heel snel thuis in deze ambitieuze enclave. De presentator, tevens teamleider, straalt uit dat entertainen zijn roeping is en de Haagse fans zijn klaar voor een mooie dag en een nog mooier jaar. Welkom in dit Haagse biljartcafé, waar eindelijk ook de teamnaam voor het komende seizoen wordt gepresenteerd: J&F auto’s, een autobedrijf uit Katwijk.

Wie Jorissen zegt, zegt biljarten op hoog niveau, meedoen om de titel, ambiance en gezelligheid, een spionkop van fel meelevende supporters. De teamsamenstelling is rigoureus gewijzigd, de verwachtingen en de teamspirit zijn er niet minder om. Cor Trampe lichtte al een tipje van de sluier op: ,,Ik verwacht niet dat we meedoen om de titel, maar we zullen wel voor mooie verrassingen kunnen zorgen. We hebben op elke positie een speler die van iedereen kan winnen.”

Eerst maar eens de namen: Jeffrey Jorissen, Barry van Beers, Therese Klompenhouwer en Herman van Daalen. ,,Die vier vormen de basis”, zegt Cor Trampe in zijn voorbeschouwing. ,,En natuurlijk denken we zachtjes dat we een belangrijke rol kunnen gaan spelen in de voorhoede van de eredivisie.” Vijf spelers staan klaar voor invalbeurten: Ruud Nieuwenburg, Jos Bongers (met 1.023 de enige van de reserves met een startgemiddelde boven de één), Wilco van Wijk, Mike Nijman en de talentvolle Bradley Roeten. Cor Trampe is voor het 10e jaar teamleider en Kim Bongers is een nieuw, maar ook weer niet zo nieuw gezicht als pr/dame, die vooral ook veel sponsors heeft binnengehaald.

Jeffrey Jorissen: ,,De sponsor J&F auto’s is van de directeur die vaak bij ons komt biljarten. We hebben even onderhandeld en waren er snel uit. Daarnaast hebben we veel sub-sponsors en een Club van 100, die het team ondersteunen.

Tekst Frits Bakker

Foto’s Martin van Oostveen